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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  18/10/2018
Data da última atualização:  27/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COLOMBO, R. C.; SOUZA, R. T. de; CRUZ, M. A. da; CARVALHO, D. U. de; KOYAMA, R.; BILCK, A. P.; ROBERTO, S. R.
Afiliação:  Ronan Carlos Colombo, Universidade Estadual de Londrina - UEL; REGINALDO TEODORO DE SOUZA, CNPUV; Maria Aparecida da Cruz, Universidade Estadual de Londrina - UEL; Deived Uilian de Carvalho, Universidade Estadual de Londrina - UEL; Renata Koyama, Universidade Estadual de Londrina - UEL; Ana Paula Bilck, Universidade Estadual de Londrina - UEL; Sergio Ruffo Roberto, Universidade Estadual de Londrina - UEL.
Título:  Postharvest longevity of 'BRS Vitória' seedless grapes subjected to cold storage and acibenzolar-S-methyl application.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 7, p. 809-814, July 2018
DOI:  10.1590/S0100-204X2018000700004
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Longevidade pós-colheita da uva sem sementes 'BRS Vitória' submetida a armazenamento a frio e à aplicação de acibenzolar-S-metil.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate cold storage periods and postharvest longevity of the seedless table grape 'BRS Vitória' subjected to the application of the disease-resistance inducer acibenzolarS-methyl (ASM). Bunches were treated or not with 1% ASM, placed individually in plastic clamshell trays and stored in a cold chamber at 2±1ºC, at a high relative humidity, for three periods (30, 45, and 60 days), followed by a 5-day period of shelf life in plastic clamshells, at 22±2ºC. After each storage period, gray mold (Botrytis cinerea) incidence was evaluated, and the physicochemical analysis was performed. A completely randomized design, with four replicates, was used in two 2x3 factorial arrangements: one evaluating ASM application and cold storage periods; and another, ASM and cold storage + shelf-life periods. ASM did not change the physicochemical characteristics of the bunches, and the incidence of gray mold was lower than 1% in all treatments. Water loss from bunches increased with storage periods. Even without ASM application, 'BRS Vitória' grape can preserve its postharvest quality for up to 60 days of cold storage, plus five days of shelf life in plastic clamshells. Index terms: Botrytis cinerea, Vitis, disease-resistance inducer, gray mold incidence, postharvest conservation, shelf life. Longevidade pós-colheita da uva sem sementes 'BRS Vitória' submetida a armazenamento a frio e à aplicação de acibenzolar-S-metil O objetivo deste trabalho foi avaliar perí... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Conservação pós-colheita; Disease-resistance inducer; Gray mold incidence; Incidência de mofo-cinzento; Indução de resistência a doença; Postharvest conservation.
Thesagro:  Botrytis Cinerea; Mofo Cinzento; Vida de Prateleira.
Thesaurus Nal:  Shelf life; Vitis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189728/1/Postharvest-longevity-of-BRS-Vitoria.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184579/1/Postharvest-longevity-of-BRS-Vitoria.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE63182 - 1UPEAP - DD
CNPUV18047 - 1UPCAP - DD18.02424
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1.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, I. C. e. Vida útil e qualidade de duas espécies de hortaliças não convencionais: capuchinha (Tropaeolum majus L.) e ora-pro-nobis (Pereskia aculeata Miller). 2017. 133 f. (Tese Mestrado em Ciência dos Alimentos). Universidade Federal de Lavras, Lavras. Orientador, Eduardo Valério de Barros Vilas Boas, UFLA; Co-orientadora, Neide Botrel, Embrapa Hortaliças.
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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2.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, I. C. e; BOTREL, N.; VILAS BOAS, E. V. de B.; MADEIRA, N. R.; MELO, R. A. de C. e. Caracterização de flores da capuchinha (Tropaeolum majus L.) armazenadas em diferentes temperaturas. In: BRAZILIAN MEETING ON CHEMISTRY OF FOOD AND BEVERAGES, 11.; SIMPÓSIO DE ENGENHARIA E CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 5., 2016, São José do Rio Preto. [Abstracts... São José do Rio Preto: Unesp], 2016.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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